Η Ομάδα Μας

Κώστας Σωτηρίου

Dadstronomeur

Ο dad του Dadstronomy είναι ο Κώστας Σωτηρίου, ο μπαμπάς της Ιωάννας και της Αλεξάνδρας,  ένας ανήσυχος μάγειρας που θέλει τα παιδιά του να τρώνε καθημερινά υγιεινά και φρέσκα φαγητά.

Περισσότερα για τον Κώστα...

Ο Dadstronomeur Κώστας Σωτηρίου ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως “μάγειρας” ήχων. Με αυτή την ιδιότητα δουλεύει εδώ και τριάντα χρόνια στο χώρο του θεάματος σε μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς, σε μεγάλα πολιτιστικά events και συνεργάζεται με καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ευαίσθητη μύτη του και ο ανικανοποίητος ουρανίσκος του μαζί με την παρότρυνση φίλων και γνωστών τον οδήγησαν στην ενασχόληση με την μαγειρική.

Το 2008 γνώρισε το (φίλο πια και) μέντορα του σεφ Τόνυ Καβαλιέρο που με το μεράκι του για τα υλικά και τις παρασκευές, του επιβεβαίωσε την κλίση του στη μαγειρική. Έτσι προχώρησε στην απόκτηση πιστοποιητικών μαγειρικής ικανότητας και άρχισε να μαγειρεύει επαγγελματικά για φίλους και όχι μόνο.

Το 2018, τον βρίσκει πλέον με τη δική του επαγγελματική κουζίνα στο Dadstronomy να μαγειρεύει υγιεινά, νόστιμα και ολόφρεσκα γεύματα για τους μικρούς και απαιτητικούς γευσιγνώστες του Παιχνιδαγωγείου. Η Γιούλα και η ομάδα της του δίνουν την ευκαιρία να αποδείξει “πως μάγειρας μπορεί να είναι όποιος αφήνει τις μυρωδιές να μπουν από τη μύτη στην καρδιά και μετά από τη λαχτάρα του να ευχαριστήσει μπαίνει στον κόπο να τις πάει στα δάχτυλα…”, όπως λέει και η φίλη του η μαγείρισσα η Αργυρώ.      

Ελένη Βαβουλιώτη

Chef

Η σχέση της Ελένης με το φαγητό ήταν πάντα διαλεκτική.  Συνομιλούσε με το φαγητό της από μικρή (έτσι όλοι την περιμένουμε να τελειώσει στα τραπέζια) .  Η μητέρα της συχνά θυμάται: Μαμά πεινάω! Της έδινα φαγητό, έτρωγε δυο μπουκιές και τέλος. Μετά από μισή ώρα… Μαμά πεινάω!  Στα 11 έφτιαξε μόνη της το πρώτο της παστίτσιο με μεγάλη επιτυχία μιας και χόρτασε η πενταμελής οικογένεια της, συν ένας απαιτητικός παππούς.  Δεν σταμάτησε να μαγειρεύει από τότε…

Περισσότερα για την Ελένη...

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση της, παραδόξως αποτελεί (τελικά) βάση για την μετέπειτα πορεία της στη μαγειρική.  Σχεδιάστρια δομικών έργων. Οι ζυγαριές, τα μαθηματικά, οι μετατροπές μονάδων μέτρησης, η πηκτικότητα και η υφή των υλικών…  Μετά, Le Monde, δίπλωμα επαγγελματικής μαγειρικής, Διόσκουροι, Αριστερά Δεξιά, Αίγινα (Πελαγινοί), Πάρος (Aqua Marina Resort).  Στα μεγάλα ξενοδοχεία της έλεγαν: Σε θέλουμε αλλά πως θα σηκώνεις την μαρμίτα κοριτσάκι μου. Μονάντερη. Συνέχιζε να τρώει κάθε μισή ώρα από λίγο.  Τα κότσια και το νεύρο το είχε (δεν ήταν πρόβλημα η μαρμίτα για την Ελένη)…Όχι άλλο ωράριο εστιατορίων όμως! Και πάλι όμως με κουζίνες έμπλεξε… Miele!

Έτσι λοιπόν απαρνήθηκε τις κουζίνες, μέχρι που γέννησε την Μυρσίνη.  Όχι αλάτι και ζάχαρη μέχρι τα 3 αλλά ήθελε το παιδί να τα γευτεί όλα.  Μείγματα απλών μπαχαρικών, ζωμοί για την καλύτερη δυνατή γεύση, γρανίτες με φρούτα εποχής.  Τσακωμοί και εκνευρισμοί με τους γηραιότερους που ήθελαν να γίνουν αρεστοί με τηγανητά, ζάχαρες και μπόλικο αλάτι.  Όλα τα φαγητά τα φτιάχνει ακόμα και όταν ξέρει ότι η Μυρσίνη δεν τα τρώει. Απ’ όλα πρέπει να τρως της λέει (και της καθαρίζει ψαράκι, για το οποίο η Ελένη δεν τρελαίνεται κιόλας).

Dadstronomy.  Μαγειρική για παιδιά.  Μαγειρική έξυπνη και όχι εύκολη. Μαγειρική με υλικά και παρασκευές που η Ελένη έχει υπερασπιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια.  Μαγειρική χωρίς ωράριο καταστήματος. Και βέβαια μαγειρική με τον Κώστα που της αγόρασε ραγουδιέρα αντί για μαρμίτα… Και εκείνη συνεχίζει να τρώει ακόμα κάθε μισή ώρα από λίγο και όλοι εμείς ακόμα την περιμένουμε στο τραπέζι να τελειώσει…

Γιάννης Ρούσσος

O Hotntroulis των Showlutions

Την ομάδα του Dadstronomy συμπληρώνει ο πολυμήχανος Γιάννης Ρούσσος.

Εμπνευστής και ιδρυτής των Hotntroulis και Showlutions o Γιάννης έχει τη λύση για κάθε πρόβλημα.

Με πολυετή εμπειρία στο χώρο του θεάματος και της παραγωγής υλοποιεί κάθε επιθυμία.

Οι πιο απίθανες ιδέες γίνονται πραγματικότητα χάρη στην οργανωτικότητα και την ευελιξία του.

ΠΙΑΤΑ

συνεργατεσ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Συνεργασίες Μας

Ας δουλέψουμε μαζί