Το Dadstronomy στα ανοιξιάτικα φεστιβάλ της Αθήνας

διευρύνουμε τους μαγειρικούς μας ορίζοντες

Το Dadstronomy συμμετέχει δημιουργικά στα πρωτοποριακά φεστιβάλ της πόλης και διευρύνει τους μαγειρικούς του ορίζοντες με νέες γευστικές γνωριμίες.

Η Φραντσίσκα Πίερβος και η Σάντρα Τάιτγκε, προσκεκλημένες του Fast Forward Festival 6, εξερευνούν την ελληνική πραγματικότητα της διαχείρισης απορριμμάτων και τις πολλαπλές πτυχές της. Και προσκαλούν στο ανατρεπτικό τους δείπνο-περφόρμανς στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, ένα ευρύ φάσμα πρωταγωνιστών από τον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, πρόσωπα της δημόσιας διοίκησης, εργαζόμενους και πολιτικούς αλλά και εταιρείες, συλλογικότητες, οργανώσεις, κατοίκους και το ευρύτερο κοινό.
Όλοι οι παραπάνω, ως συνδαιτυμόνες συμμετείχαν την Τετάρτη 15 Μαίου 2019 σε ένα δείπνο, με μενού εμπνευσμένο ειδικά για την περίσταση, και συζήτησαν για την έρευνα που πραγματοποίησαν οι δύο καλλιτέχνιδες στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο.
Η Φραντσίσκα Πίερβος και η Σάντρα Τάιτγκε σε συνεργασία με τους σεφ Γωγώ Δελογιάννη και Κώστα Σωτηρίου δημιούργησαν ένα μοναδικό μενού “Από τα Βουνά της Φυλής” με Μαγειρίτσα βελουτέ, Μελάτο Αυγό από τα Βουνά της Φυλής με Σύμμεικτη Σαλάτα, Αρνί με αλμυρή μαρμελάδα από Δημοτικά Νεράντζια, Μαύρη Τυρόπιτα Κούρου σε Στάχτες και ένα Συλλογικό Κέικ που φιλοτέχνησε η χαρισματική Εβίτα Παχαραλάμους από το Evita loves cakes. Την επιμέλεια του δείπνου είχε το Dadstronomy.

https://www.onassis.org/el/whats-on/fast-forward-festival-6/fff6-mountains-fyli-dinner-waste-management-and-its-economies

Η ιστορία του πολιτισμού, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το βιοτικό επίπεδο της αφρικανικής κοινότητας στην Ελλάδα καθώς και η θέση της δεύτερης μεγαλύτερης ηπείρου της Γης στον παγκόσμιο χάρτη βρέθηκαν στο επίκεντρο της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τον μήνα Μάιο.

Και φυσικά το Dadstronomy ήταν εκεί και σε συνεργασία με το αιθιοπικό εστιατόριο Lalibela (https://www.lalibelarestaurant.gr/index.php) πρόσφεραν σε όσους βρέθηκαν στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης στις 16 Μαίου 2019 σπεσιαλιτέ από την κουζίνα της Αιθιοπίας καθώς και Αιθιοπικό καφέ.

Από τη γιορτή δεν έλειψε και η μπίρα Septem (http://septem.gr) που δρόσισε τους καλεσμένους. (https://www.snf.org/en/newsroom/news/2019/05/dialogues-from-africa/)

Gallery

Δείτε Επίσης

Το Dadstronomy στα φεστιβάλ του κόσμου

Το Dadstronomy στα φεστιβάλ του κόσμου

Μια αναπάντεχη πρόσκληση για το Dadstronomy, στην Βασιλεία της Ελβετίας που από 24/08 έως 04/09 οι Kostas & Kostas κατέπληξαν καλλιτέχνες, τεχνικούς και θαμώνες του Φεστιβάλ με μια pop up εμφάνιση γεμάτη ελληνικές νοστιμιές.

ΠΙΑΤΑ

συνεργατεσ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Συνεργασίες Μας

Ας δουλέψουμε μαζί